Muhammet Ali Husi’den Putin’in Açıklamalarına Tepki

  • 17 Eylül 2019
  • 1.736 kez görüntülendi.
Muhammet Ali Husi’den Putin’in Açıklamalarına Tepki

emen İnkılabı Yüksek Konseyi Başkanı Muhammet Ali Husi; Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in dün Ankara’daki üçlü oturumda yaptığı konuşmada Yemen’i savunmasını takdir ederken, Arabistan’a yaptığı teklife tepki gösterdi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vilademir Putin dün Ankara’da gerçekleşen oturumda yaptığı açıklamada; Yemen buhranını insanlık faciası olarak değerlendirdi ve meselenin halledilmesinin tarafların konuşmasına bağlı olduğunu söyledi.

Putin konuşmasının devamında; Arabistan’a yardım konusunda ülkesinin görüşmeye hazır olduğunu, Arabistan’ın da Rusya’dan İran gibi S-300 ve Türkiye gibi S-400 savunma sistemlerini satın alabileceğini belirtti.

Yemen İnkılabı Yüksek Konseyi Başkanı Muhammet Ali Husi, Putin’in bu açıklamalarına yönelik kendi şahsi tiwitter sayfasından yaptığı açıklamada tepki gösterdi.

Husi attığı twette; “Putin’in S-300, S-400 savunma sistemlerini Türkiye ve diğer ülkelerin aldığını söyleme ve Rus silahlarını satmak amacıyla böyle bir tebliğde bulunma hakkının olduğunu, ama aynı şekilde ABD-Suudi saldırgan koalisyonu ve müttefikleri için olmasa bile, daha fazla kan dökülmesi önlemek, bu saldırıları durdurmak ve Yemen kuşatmasını sona erdirmek için ücretsiz en iyi silah olan “barış” silahını bilme hakkına sahibiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.