Muhsin Rızai: Amerika 2 Defa Ve İsrail’de 3 Defa İrana Saldırmak İstedi Ama Saldıramadı

  • 03 Nisan 2016
  • 934 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: Amerika 2 Defa Ve İsrail’de 3 Defa İrana Saldırmak İstedi Ama Saldıramadı

İran Maslahat-ı Nizam Yürütme Konseyi Sekreteri Muhsin Rıza’yi İran’ın 3. Kanalıyla yaptığı röportajda, bugün İran’ın bölgenin ilk güçlerinden olduğunu belirterek, “Bize karşı yapılabilecek bütün savaşları engelleyebiliriz ve hatta savaş başlasa bile, saldırıları etkisiz hale getirebiliriz. Bizim buna kanıtımız, 27 yıl öncesidir” dedi.

Muhsin Rıza’yi röportajında şunları söyledi: “Son 27 yılda Amerika 2 defa ve İsrail’de 3 defa İran İslam Cumhuriyetine saldırmak istedi ama saldıramadı. Bush dönemindeki Amerika Genel Kurmay Başkanı, son dönemde yaptığı bir konuşmada şöyle dedi: ‘ Bush İran’a saldırı hazırlığında olma emrini vermişti ve Pentagon’da hazırlanmıştı ama Amerika Generalleri, eğer İran’a saldırırlarsa, İran’ın misliyle cevap vereceği çıkarımında bulundular. Bu nedenle, Bush’ dan bu karardan vazgeçmesini istedik.’

‘Biz füze sistemimizi ilerletebilme hakkına sahibiz’ diyen Muhsin Rıza’yi konuşmasına şunları ekledi: “Bölgemizde Arabistan’ın 100 füzesi var. Arabistan’ın bu füzelerinden bazıları 2 bin 800 kilometre menzilli. İsrail’in de balistik füzeleri var ve bu füzelerle İran’ın bütün şehirlerini vurabilir.”

İran Maslahat-ı Nizam Yürütme Konseyi Sekreteri ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki durumuyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: “Eğer biz, Suriye ve Irak’ta İŞİD’i engellememiş olsaydık, bu gün Tahran’da çatışmalara şahit olacaktık. Bu yüzden, şu an öyle bir bölgedeyiz ki, dünyanın tüm menfaatlerinin geçtiği bu bölgeye, dünyanın köprüsü diyebiliriz.

Biz füzeleri güvenlik ve barış için istiyoruz. Bölgedeki güvenliği korumak ve ülkede savaşa engel olmak istiyoruz.

Biz müzakerelere itiraz etmiyoruz, eğer müzakereler füzesiz olursa, 48 saatten daha az bir zamanda ülkemizi birbirine katarlar. Hatta nükleer müzakerelerde Arabistan’ın sabotajlarının Siyonist Rejimden daha fazla olduğunu gördük. Bu yüzden, eğer iktidar ve füzeye sahip olmazsak, bölgedeki rakiplerimiz sorun çıkarır.

Füze meselesi gibi bazı konular, müzakere edilecek konular değildir ve biz, hiç kimseye bizim savunma alanlarımıza girme izni veremeyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.