Muhsin Rızai: Amerika, Arabistan ve İsrail rejiminin ortak hedefi İran’ın güvenliğine darbe vurmaktır

  • 07 Şubat 2018
  • 940 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: Amerika, Arabistan ve İsrail rejiminin ortak hedefi İran’ın güvenliğine darbe vurmaktır

İran Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, İran’ın bölgenin en güvenli ülkesi olduğunu, bunun için de Amerika, Suudi Arabistan ve siyonist İsrail reiminin İran güvenliğine darbe vurmak ve ülkede kargaşa çıkarmak istediklerini bildirdi.

Dün akşam İRİB 2. Kanalına konuşan İran Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai,, “İran, bölgenin birinci siyasi, savunma ve güvenlik gücüdür. Hatta Amerikalılar bile Suriye ve Irak’ta İran ile rekabette bu alanda geri kalmışlardır” dedi.

İran’ın füze gücü hakkında Amerika’nın baskılarına değinen Rızai, İran füzelerinin konvansiyonel silahlar olduğunu ve sadece ülkenin savunması ve caydırıcı amaçlı olduğunu ve dünya ülkelerinin de bu gerçeği kabul ettiklerini söyledi.

ABD başkanının İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan nükleer anlaşma karşısındaki tutumuna da değinen İran Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, Donald Trump’ın KOEP anlaşmasında hiç bir değişiklik yapamayacağını ve İran’ın tutumunun bu konuda çok ciddi olduğunu ve kesinlikle taviz vermeyeceğini bildirdi.

Amerika yönetiminin bölgede terör örgütlerine desteğini de hatırlatan Muhsin Rızai, Amerikalıların, IŞİD terör örgütü mensuplarının Irak ve Suriye’den firar etmeleri konusunda önemli yardımda bulunduklarını, onlardan bir grubu Afrika ülkeleri ve Libya’ya ve diğer bir grubunu da Afganistan’a aktardıklarını belirtti.

Arabistan yönetiminin İran karşısındaki düşmanca tutumuna da değinen İran Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai,, “Ne yazık ki Arabistan İran ile ilişkilerini bozdu ve bir çok meselede İran ile ciddi ihtilafa girdi ki bu durumu düzeltmek mevcut şartlarda Arabistan için çok zordur” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.