Muhsin Rızai: Amerika Ortadoğu’da krizi derinleştirmek istiyor

  • 13 Aralık 2015
  • 895 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: Amerika Ortadoğu’da krizi derinleştirmek istiyor
İran İslam Cumhuriyeti Nizamı’nın Maslahatını Teşhis kurumu Sekreteri, Amerikalıların, tekfiri grupların kurtarılması ve Ortadoğu bölgesinde krizin şiddetlenmesine çalıştıklarını bildirdi.

Dün katıldığı bir televizyon programında konuşan İran İslam Cumhuriyeti Nizamı’nın Maslahatını Teşhis kurumu Sekreteri Muhsin Rızai, Amerikalıların şu anda bölgede tam bir çıkmaza sürüklendiklerini, zira Suriye’ye karşı böyle bir kargaşa ve kriz çıkarmakla mevcut çıkmaza gireceklerini akıllarının ucundan dahi geçirmediklerini söyledi.

Ortadoğu bölgesinin sınır tecavüzlerinden kaynaklı çok büyük bir patlamaya gebe olduğunu belirten İran İslam Cumhuriyeti Nizamı’nın Maslahatını Teşhis kurumu Sekreteri, bu tehlikenin tüm ülkeleri tehdit ettiğini, büyük bir savaşın patlak vermesini istemeyenlerin olaylara daha aktif bir yaklaşımda bulunmaları ve bu ateşi bir an evvel söndürmeleri gerektiğini bildirdi.

BM’nin bu konudaki sorumluluklarını hatırlatan Rızai, BM Teşkilatının bu krizleri sonlandırma gücüne sahip olduğunu ancak kendi kapasitesini kullanmadığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Nizamı’nın Maslahatını Teşhis kurumu Sekreteri ayrıca İran’ın bölge krizleriyle ilgili kendi tüm gücünü kullanarak bu krizleri sonlandırmaya çalıştığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.