Muhsin Rızai: “Bercam dünyada İran’ın hakkaniyeti oldu”

  • 20 Ekim 2017
  • 1.070 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: “Bercam dünyada İran’ın hakkaniyeti oldu”

İran nizamı maslahatını teşhis konseyi sekreteri, İran islam cumhuriyetinin Bercam nükleer anlaşma için ağır bedel ödediğini, fakat bu bedelin, İran’ın dünyada hakkaniyetine dönüştüğünü belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre, Muhsin Rızai bugün Kum kentinde yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran’a karşı hasmane girişimlerinin etkisizleştiğine işaretle, Amerika başkanı Donald Trump’ın, İran’ın bölgedeki nüfuzu nedeni ile başta siyonist rejim ve Suudi arabistan gibi Amerikan müttefiklerinin içinde olduğu çemberin daralmasından ve de İslam cumhuriyetinin füze gücünden öfkelendiğini söyledi.

İran nizamı maslahatını teşhis konseyi sekreteri ayrıca İran’ın dünyada terörizm ile mücadele, direniş ve diyalog alanında birinci olduğunu, tüm bunların dünyadaki tüm gelişmelerin İran’ın lehine olmasına sebep olduğunu belirtti.

Füze gücü, Irak ve Suriye gelişmelerini İran halkının iktidar anahtarı olduğuna işaret eden Rızai, İran’ın kutsal savunma döneminde kazanımlarının bölgede direniş hareketin şekillenmesine sebep olduğunu da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.