Muhsin Rızai: İslam dünyası, Amerika ve batılıların komploları karşısında uyanık olmalı

  • 12 Mayıs 2015
  • 968 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: İslam dünyası, Amerika ve batılıların komploları karşısında uyanık olmalı

İran İslam Cumhuriyeti nizamı maslahatını teşhis kurulu sekreteri, İslam dünyasının  Amerika ve batının komploları karşısında uyanık olmaları gerektiğini bildirdi.

Dün Lübnan’ın el-Mayadin televizyonuna konuşan İran İslam Cumhuriyeti nizamı maslahatını teşhis kurulu sekreteri Muhsin Rızai füze kalkanı siperinin Amerika’nın yeni bir hilesi olduğunu ve İran aleyhindeki yalan kampanyasının bölge ülkelerine daha fazla silah satmak ve rekabette bulunmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Arabistan sınırlarına yönelik her hangi bir saldırının yapılması durumunda bu ülke halkı savunacak ilk ülkenin İran olacağını belirten Muhsin Rızai, İran’ın bölge ülkeleri için tehdit oluşturduğu yolundaki iddiaların söz konusu bölge ülkelerine daha fazla silah satmak ve yeni bir silahlanma rekabeti başlatmak amacına yönelik bir entrikadan ibaret olduğunu bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti nizamı maslahatını teşhis kurulu sekreteri ayrıca başta Yemen olmak üzere bölgede kriz çıkarılmasının bizzat Suudi rejiminin kendi güvenliğini de etkilediğini söyledi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.