Muhsin Rızai: Suudi Yönetimi Saddam’ın Yolunu İzliyor

  • 24 Haziran 2017
  • 1.091 kez görüntülendi.
Muhsin Rızai: Suudi Yönetimi Saddam’ın Yolunu İzliyor

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri, sosyal medya hesabından paylaştığı bir yazıda, Suudi Arabistan’da ortaya çıkan gelişmelerin Irak’ın İran saldırısı önceki sürecine benzediğini bildirdi.

Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, sosyal medya hesabından paylaştığı bir yazıda Suudi Arabistan’daki gelişmeleri değerlendirdi.

Mehr’in haberine göre; Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, İnstagram hesabından paylaştığı bir mesajda şu ifadelere yer verdi: Suudi Arabistan’nın günümüzde gösterdiği tavır, Saddam’ın İran’a saldırmadan önceki davranışlarına benziyor.

Saddam, İran’a saldırmadan önce düzenlediği askeri darbeyle Hasan el-Bekir’in hükümetini ele geçirdi. Ayetullah Sadr’ı şehit düşürdü. Ardından Ürdün’de ‘Brzeziński’ ile görüştü. Muhammed Bin Selman’da hem Ayetullah Nemr’i şehit düşürdü hem de Washington’da ABD Başkanı Trump’la bir araya geldi. Şu anda da Al Suudi kraliyetindeki muhaliflerini ortadan kaldırmaktadır. Suudiler ya Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkelerin hepsini ele geçirmek istiyor ya da yeni bir maceraya girip İran’a karşı durmak istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.