Muhsini Ejei’den uluslararası kuruluşlara eleştiri

  • 25 Aralık 2016
  • 1.088 kez görüntülendi.
Muhsini Ejei’den uluslararası kuruluşlara eleştiri

İran Yargı Gücü başkanı birinci yardımcısı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, bazı uluslararası kuruluşların yalnızca büyük güçlerin çıkarları için çalıştıklarını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, dün Tahran’da Ermenistan sayıştay ve araştırma komitesi başkanı Akvan Hosepyan’la görüşmesinde,  bugün maalesef dünyanın çeşitli savaşlar ve belalarla  iç içe olduğunu ve uluslararası  kuruluşların da bunları önleme ve mücadele gücünün olmadığını söyledi.

Muhsini Ejei, İran ve Ermenistan’da güvenliğin tam olmasına işaretle, iki ülke yetkililerinin   güvenliğin korunması yönündeki görüş alış verişlerinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ermenistanlı yetkili de,  sözkonusu görüşmede, yargı alanında  2013 yılında iki ülke arasında varılan   anlaşmanın yargı kanunları açısından kendine özel olduğunu söyledi.

Hosepyan, İran ve Ermenistan’ın kalıcı güvenliğin sağlanmasına yönelik işbirliğinin  yalnızca iki ülke için olmadığını aksine  bütün ülkelerin  çıkarları yönünde olması gerektiğini bildirirken  sözkonusu görüşmede Ermenistan’ın İran büyükelçisi Tomanyan da,  ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesi gerektiğini belirterek; ”İran’ın bölgenin en güvenli ülkesi olduğunu” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.