Mukteda Sadr, Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılmasını istedi

  • 15 Aralık 2015
  • 942 kez görüntülendi.
Mukteda Sadr, Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılmasını istedi

Irak Sadr grubu lideri, Nijerya hükümetine ağır eleştiriler yönelterek, bu ülke dini liderlerinin serbest bırakılmasını istedi
Irak Borasa haber ajansının bildirdiğine göre Irak Sadr grubu lideri Mukteda Sadr bir bildiri yayınlayarak, İslam düşmanı Nijerya hükümetine ağır eleştiriler yönelterek, Nijerya yönetiminden, bu ülke Müslümanlarının lideri Şeyh İbraihm Zakzaki’yi derhal serbest bırakmasını istediğini bildirdi.
Bu bildiride, Şeyh Zakzaki’nin tutuklanmasının Nijerya’da özgürlük ve demokrasinin açıkça ihlali olduğunu, dini değer ve kurallara aykırı düştüğü ve IŞİD terör örgütünün izlediği İslam düşmanlığının bir uzantısı konumunda olduğu belirtilmiştir.
Mukteda Sadr ayrıca Irak halkından, bu hafta kılınacak Cuma namazı sonrası gösteri ve yürüyüşler düzenleyerek olayı kınamalarını ve Irak hükümetinden de bu olayı yerinde incelemesi için çeşitli heyetler göndermelerini istedi.
Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı Ammar Hekim de yazılı bir açıklama yaparak Nijerya’da yaşanan cinayet olaylarını kınadı ve Şeyh İbrahim Zakzaki’nin en kısa zamanda serbest bırakılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.