Mukteda Sadr: Türk işgali kapıda, müdahaleye hazırız

  • 12 Aralık 2015
  • 925 kez görüntülendi.
Mukteda Sadr: Türk işgali kapıda, müdahaleye hazırız
Irak’ta Sadr grubu lideri, ülkenin her türlü işgal edilmesi ile mücadelenin altını çizdi.

Sumeriye News’un haberine göre Sadr grubu lideri Mukteda Sadr, Türkiye tarafından Irak toprak bütünlüğünün ihlal edilmesine karşı tepkide, ülkede Türkiye işgalciliğine karşı yetkililerin görevlerini, askeri veya askeri olmayan yöntemlerle yerine getirmesini istedi. Sadr daha önce de Türkiye elçisini çağırmayı isterken, Türk askerlerin Irak’tan ihraç edilmesi için meclise çağrıda bulunmuştu.

Necef’in Kufe camiindeki hutbesinde cemaate seslenen El Sadr, Amerikan işgaline karşı savaştıklarını hatırlatarak, “Türk işgali kapıda. Bazı gruplar buna karşı hem askeri hem de başka yollarla savaşıyor. Bu gruplar eğer görevlerini yapamazsa müdahaleye hazırız” dedi.

Irak Sadr grubu ayrıca BMGK’den Türkiye güçlerinin Irak’tan ihraç edilmeleri için bildiri yayınlamasını da istedi.

Diğer yandan Basra’da yüzlerce Iraklı düzenledikleri gösteride Türkiye askerlerinin, Bağdat yönetiminin izni olmadan, ülkenin kuzeyindeki varlığını protesto etti.

Bu arada Basra valilik konseyi de Türk mallarına boykot kararını açıklarken, bu eyalette düzenlenecek fuar için Türk firmaları ile görüşmeyeceklerini duyurdu.

Irak meclisi savunma ve güvenlik komitesi başkanı Hakim el-Zameli, Türkiye’nin Irak topraklarına saldırısının tehlikeli olduğunu belirterek, Türkiye’nin kendi sınırlarından Irak ve Suriye’ye teröristlerin serbestçe geçmesini ve teröristlerin petrolünü kaçak yollardan satmasının, Amerika’nın Irak’ı parçalama planı çerçevesinde olduğunu söyledi.

Başbakan Haydar el-İbadi de ülke toprak bütünlüğünün çiğnenmesine itirazda, Ankara’yı güvenlik Konseyine şikayet emrini verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.