Mukteda Sadr’dan Basra’daki itirazlar son bulsun çağrısı

  • 09 Eylül 2018
  • 1.897 kez görüntülendi.
Mukteda Sadr’dan Basra’daki itirazlar son bulsun çağrısı

Irak Sadr Hareketi Başkanı Mukteda Sadr, Basra’daki eylemcilerden bu ayın sonuna kadar eylem yapmamalarını isteyerek, krizin çözümü için 45 günlük bir süre belirledi.

Sadr yaptığı açıklamada, parlamentonun acil toplantısından Basra’daki krizin çözümü için ciddi ve etkin bir çözüm çıkması halinde hizmet projelerinin acil başlatılması ve yolsuzluk yapan isimlerin uzaklaştırılması için şeffaf komitelerinin kurulmasından ibaret olan ikinci aşmanın uygulanması gerektiğini vurguladı.

Sadr ayrıca 7 şart ileri sürerek, Basra’daki krizin son bulması için 45 günlük bir süre verdi.

Bu arada, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Basra vilayetine seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının güvenlikleri için protesto gösterilerinin yapıldığı bölgelerden uzak durmalarını tavsiye etti

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Irak’ın Basra vilayetinde olumsuz yaşam koşullarına tepki olarak başlatılan ve şiddeti son dönemde artan protesto gösterileri endişeyle takip edilmektedir. Irak Hükümeti’nin, dost ve kardeş Irak halkının karşılaştığı sınamaların üstesinden gelmesi için hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ülkemiz, Basra vilayetinin en kısa sürede hak ettiği huzura ve refaha kavuşması için her türlü katkıyı sunmaya hazırdır” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.