Mukteda Sadr’dan, Filistin ülkülerine destek vurgusu

  • 26 Haziran 2016
  • 1.116 kez görüntülendi.
Mukteda Sadr’dan, Filistin ülkülerine destek vurgusu

Irak Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Siyonist rejime karşı direnişe ve Filistin’in özgürleşmesine desteğe vurgu yaptı.

Sadr Dünya Kudüs Günü dolaysıyla yaptığı açıklamada, bu grubun Irak’ta muhtelif terörist gruplar şeklinde ABD uşaklar karşısındaki direnişinin devamında Filistin topraklarında Siyonist rejimin işgalciliğine karşı direnişe hazır olduğunu belirtti.

Sadr, Şiiler, Ehl-i Sünnet, Kürt ve Arap dahil İslam ve Arap dünyasındaki bütün etnik grup ve aşiretleri, Filistin bayrağı altında birleşmeye çağırarak, 40 Arap ve İslam ülkesinden koalisyon oluşturan Suudi Arabistan’ın bu ülkeler arasında mezhepçi ayrılık çıkarma yerine Filistin’in özgürlüğü için adım atmasını istedi.

Mukteda Sadr ayrıca, Filistin meselesini, Arap ve İslam ülkelerinin ortak meselesi olarak niteleyip, Suudi müftülerinin diğer mezhep mensuplarının ölüm veya mezhepler arasında çatışma fetvası vermeleri yerine, Siyonist rejimin işgaline karşı hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Sadr, Müslüman’ın ilk kıblesi ve gelecekteki değişiklerin beşiği olan Filistin’in İslam dünyasının birinci meselesi olarak kalmaya devam etmesi gerektiğini, Arap ve İslam milletlerinin Filistin’in özgürlüğü için mezhepsel ve etnik temelli anlaşmazlıklarına son vermelerini istedi.

İslam İnkılabı Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni tarafından mübarek Ramazan ayının son Cuması Dünya Kudüs Günü olarak adlandırılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.