Musevi: Fars Körfezi’nde yabancı bir petrol tankerine yardım ettik

  • 17 Temmuz 2019
  • 582 kez görüntülendi.
Musevi: Fars Körfezi’nde yabancı bir petrol tankerine yardım ettik

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, dün gece İran’ın Farz körfezinde yabancı bir petrol tankerine yardım ettiğini söyledi.

Seyyid Abbas Musevi, Fars körfezinde İran sularında Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait bir geminin durdurulduğuna dair çıkan çelişkili haberlere gösterdiği tepkide, ‘İran, Fars körfezinde teknik sorun yaşayan bir petrol tankerine uluslararası kanunlara göre, tankerin yardım isteği üzerine yardım gemisi gönderdiğini ve teknik açıdan sorun yaşayan sözkonusu geminin gerekli tamir ve bakımının yapılması için İran sularına çekildiğini” söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bu konuda daha ayrıntılı bilgi verileceğini açıkladı.

ABD ve müttefikleri ile bağlantılı bazı Batılı ve Arap haber ajansları dün (Salı) verdikleri haberlerde, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait bir petrol tankerinin Fars Körfezi’nde Hürmüz Boğazı’nda İran sularından geçerken kaybolduğunu iddia etmişler ve bu şekilde İran aleyhinde ortam hazırlamaya çalışmışlardır.

Amerika Birleşik Devletleri, BAE, Suudi Arabistan ve Siyonist rejim, uzun zamandır İran aleyhindeki yalan iddialarla dünya kamuoyunu aldatmaya çalışıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.