Musevi: Suriyeliler kendi gelecekleri hakkında karar vermeli

  • 11 Mayıs 2020
  • 3.097 kez görüntülendi.
Musevi: Suriyeliler kendi gelecekleri hakkında karar vermeli

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Astana Süreci garantör ülkeleri olarak İran, Türkiye ve Rusya’nın Suriye-Suriye diyaloglarını güçlendirmek ve Suriye halkının gelecekleri hakkında karar vermesine yardımcı olmak için çalıştıklarını söyledi.

Seyid Abbas Musevi, Bazı medya organlarının Astana Süreci garantör ülkelerinin Suriye hükümetinin geleceği hakkında karar verdiğine yönelik yayınladıkları haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bunların temelsiz olduğunu bildirdi.

İran’ın her zaman terörle mücadelede Suriye halkı ile devletinin yanında olduğuna ve bu stratejisini sürdürmeye devam edeceğine dikkati çeken Musevi, Suriye’nin geleceği ve yönetim biçimi hakkında karar verecek tek mercinin Suriye halkı olduğunu kaydetti.

İran, Türkiye ve Rusya’nın Astana Süreci garantörleri olarak Suriye’de gerginliği azaltma bölgeleri ile Anayasa Komitesi’ni oluşturduklarına değinen Musevi, bu üç ülkenin Suriye-Suriye görüşmelerinin güçlendirilmesi ve Suriye halkının gelecekleri hakkında karar vermesi yolunda çaba sarfettiklerini sözlerine ekledi.

Astana müzakereleri ocak 2017’de İran’ın inisiyatifiyle ve Rusya ve Türkiye’nin işbirliğiyle Suriye’de barışın tesisi için başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.