Musevi: UAEA Yönetim Kurulunun kararı siyasi maksatlıdır

  • 20 Haziran 2020
  • 7.021 kez görüntülendi.
Musevi: UAEA Yönetim Kurulunun kararı siyasi maksatlıdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı-UAEA tarafından İran ile ilgili alınan kararın siyasi ve yapıcı olmayan bir karar olduğunu belirtti.

Kararın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Musevi, İran İslam Cumhuriyeti’nin UAEA ile en fazla işbirliğine sahip ülke olmasına rağmen bu kararın alınmasının üzücü ve hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Amerika başta olmak üzere bazı ülkelerin Ajans isteklerinin abarttıklarını ifade eden Musevi, bu isteklerin nedeninin soru işaretleri ve kuşkuları içerdiğini bu ülkelerin yaptıklarının İran ve Ajans arasındaki işbirliğinde yeni bir kriz çıkarma çabası olduğunu söyledi.

Musevi, UAEA Yönetim Kurulu üyelerini Amerika ve Siyonist rejim İsrail’in sahte eski dosyaları açma yönündeki çabaları karşısında uyanık olmalarını isteyerek, bu dosyaların temelsiz olduğunun daha önce ispatlandığını ve Yönetim Kurulu tarafından da kapandığını söyledi.

Bu kararın yanında yer almayan ülkeleri takdir eden Musevi, Yönetim Kurulu’nda kararın yanında yer alan ülkelerden ABD ve Siyonist İsrail’in gizli hedeflerini algılayarak, onların yanında uluslararası düzeyde gereksiz bir gerginlik yaratma çabaları ile birlikte olmamalarının beklendiğini söyledi.

Almanya, İngiltere ve Fransa’nın karar taslağını sunmalarını kınayan Musevi, bu ülkelerin ABD baskısı altında bunu yaptıklarını belirterek, bu ülkelerin nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmede aciz olduklarını ve bu yaptıkları ile sorumluluklarından kaçmak istediklerini söyledi.

Musevi, İran ve UAEA  arasında çıkacak gerginliğin sorumluluğunun bu karar taslağını sunanlara ait olacağını ve bu ülkelerin yaptıklarının sonucuna katlanmaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.