Musevi: Yalnızca sultacı ABD rejimi uluslararası kanunları çiğnemekle iftihar edebilir

  • 11 Mayıs 2020
  • 1.173 kez görüntülendi.
Musevi: Yalnızca sultacı ABD rejimi uluslararası kanunları çiğnemekle iftihar edebilir

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmasına dair açıklamasına sert tepki göstererek, ”Ancak Amerika gibi sultacı bir rejimi uluslararası kanunları ayaklar altına almakla iftihar edebilir’ dedi.

Fars haber ajansına göre, Musevi, ABD’nin  uluslararası kanunları ve taahhütlerini ayaklar altına alma konusunda tamamen ahlak dışı bir tutum sergilediğini belirterek, ”ABD’nin nükleer anlaşmadan çıktığı tarih olan 8 mayıs 2018, her zaman Amerikan hükümetleri için kara bir leke ve rezil bir gün olarak hatıralarda kalacak” dedi.

ABD dışişleri bakanı Pompeo, dün gece yine her zaman olduğu gibi İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde asılsız ve boş iddialarını tekrarlarken, ”ABD, nükleer anlaşmadan çıkarak dünya daha güvenli hale geldi” iddiasında bulundu.

Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018 tarihinde, nükleer anlaşmadan çıktığını ve de böylece İran’a yönelik askıya alınan yaptırımların  yeniden daha da arttırılarak yürürlüğe geçirileceğini bildirmiş ve bu durum başta ABD’nin Avrupa ülkeleri gibi yakın müttefikleri olmak üzere dünya genelinde devletlerin ve milletlerin tepkilerine neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.