Müslüman kadınların kültürel faaliyetleri öncelikli olmalı

  • 18 Aralık 2016
  • 1.294 kez görüntülendi.
Müslüman kadınların kültürel faaliyetleri öncelikli olmalı

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, ‘bugün asıl sorun müslüman kadınların, kültürel faaliyetlerdeki zaafıdır ve bundan dolayı bu konu bizim en önemli önceliğimizi oluşturuyor’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Ayetullah Eraki, dün Tahran’da düzenlenen Dünya Müslüman Kadınlar Birliği Kurulu oturumunda yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber (saav) ile Hz. İmam Cafer Sadık (sa.)’ın veladet yıl dönümlerini tebrik ederek; ‘kadınlar toplumda değerli rollerini sunmaları gerekiyor çünkü müslüman kadın özellikle bu çağımızda toplumun önemli sorunlarını gidermede  rol oynayabilir’ dedi.

Ayetullah Eraki, müslüman kadınlar için  hayır müessesinin kurulması yönünde Müslüman Kadınlar Birliği üyelerinin teklifine de temasla, ”Birlik içinde bu yönde büyük bir hayır müessesesi kurdukları ve bunun görevinin  Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve Myanmar gibi  değişik yerlerde  müslüman kadınlara yardım etmektir ama müslüman kadınlar da  müslüman ailelelerin kalkınmasına katkı amacıyla ayrıca hayır kurumları oluşturabilirler’ dedi.

Dünya Müslüman Kadınlar Birliği genel sekreteri Tuba Kermani’nin  ve bu birliğin faal üyelerinin  çabalarının takdire şayan olduğunu belirten Ayetullah Eraki, Darul Takrib Kurumu’nun müslümanlara  hizmet doğrultusunda ve  değişik ülkelerde müslüman kadınların kanalıyla yapılacak her türlü girişime destek verdiğini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.