Müslümanların Eylemleri Gittikçe Sistematikleşiyor

  • 19 Kasım 2014
  • 961 kez görüntülendi.
Müslümanların Eylemleri Gittikçe Sistematikleşiyor

Güvenlik ve askeri alanlarda uzman kişiler, son günlerde işgal altındaki Kudüs şehrinde meydana gelen eylemlerin, saldırıların giderek düzenli ve daha dikkatli bir aşamaya doğru gittiğinin işaretini verdiğini belirttiler.

Siyasi analist Raid Nairat, “İşgal rejiminin sürdürdüğü baskıcı ve dışlayıcı politikalar doğrultusunda bunlar yeni bir viraj olabilir. Kanaatimce işgalci Yahudileştirmeye, baskı ve zorbalığa devam edecektir. Ürdün veya başka yerlerde yapılan görüşmeler işgalcinin bu kirli planlarını durduramayacaktır. Eylemler ise giderek artacaktır. Bunun boyutunu ve etkisini şimdiden kestirmek mümkün değil. Herkes yuvarlanan kartopu karşısında. Bu nedenle bir çok sürprizlerin olacağı muhakkak” dedi.

Askeri uzman İbrahim Habib, ilk eylemin halkın Mescidi Aksa’nın kirletilmesine gösterdiği tepki olduğunu, ancak olayların giderek büyümesinin burada aktif olan hareket ve cemaatleri koordineli çalışmaya zorlayacağını söyledi.

Siyasi analist Neşet El-Aktaş ise yaptığı değerlendirmede “Siyonistlerin ırkçı tutumu Filistinlilere başka alternatif bırakmadı. Yapılan baskı ve zulümler onu tepki vermeye zorluyor. Sözde barışçıl girişimler başarısız kaldı. Çünkü işgal rejimi Yahudileştirmeyi ve Mescidi Aksa’ya saldırılarını sürdürmektedir. Bunun neticesinde toplumsal patlamanın olması gayet normaldir. Her gün yeni sürprizlerle karşılaşan işgal rejiminin bunları engellemesi mümkün değil. Güvenlik ve istihbarat birimleri örgütleri engelleyebilir, ancak bireyleri asla” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.