Musul’da binlerce cenaze bulundu

  • 04 Aralık 2018
  • 1.232 kez görüntülendi.
Musul’da binlerce cenaze bulundu

Irak insan hakları bağımsız yüksek komiserliği Irak’ın Ninova eyaletinin merkezi Musul kentinde savaşın enkazları altından 4 bin 657 cenaze çıkarıldığını açıkladı.

El Alem kanalının haberine göre, Irak insan hakları bağımsız yüksek komiserliği Pazartesi günü bir bildiri yayımlayarak Ninova eyaletinin iki arama kurtarma ekibi Musul kenti tekfirci IŞİD terör örgütünden geri alındıktan sonra 6 Kasım 2018 tarihine kadar kimlikleri tespit edilen 2 bin 665 cenazeye ulaştıklarını belirtti. Bildiride Musul kentinin enkazları altında ayrıca bin 992 kimliği belirsiz cenazenin de ortaya çıkarıldığı kaydedildi.

Irak insan hakları bağımsız yüksek komiserliği bildiride hali hazırda IŞİD işgalinden geriye kalan mayınlar ve patlayıcı paketlerin zaman zaman patlaması sivillerin hayatını tehdit ettiğini belirterek Bağdat yönetiminden IŞİD döneminden geriye kalan mayınların ve bubi tuzakların temizlenmesi için gerekli girişimlerde bulunmasını istedi.

Irak ordusu Ağustos 2017’de Ninova eyaletinin merkezi Musul kentini ve aynı yılın Aralık ayında Irak’ın IŞİD tarafından işgale uğrayan diğer bölgelerini tekfirci terör örgütünün pençesinden kurtardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.