Musul’da Çember Daralıyor: 935 terörist öldü

  • 15 Kasım 2016
  • 1.320 kez görüntülendi.
Musul’da Çember Daralıyor: 935 terörist öldü

Musul’u kurtarma operasyonlarında kentin güneybatısında federal polis güçleri, yol ve binalardaki mayın temizliğine devam ediyor.

Kentin güneydoğu bölgesinde ise Irak ordusunın 9. Zırhlı Tugay güçlerinin Musul’un sol kıyı bölgesine girerek İntisar, Cedidet Elmufti, Şeymaa, Selam ve Yonis Elsabaavi semtlerinde kontrolü sağladığı; yol ve binalarda mayın temizliği yapmaya devam ettiği öğrenildi.

Musul’un doğu bölgesindeki terörle mücadele ekipleri de Aden, Elbekir, Elzehebiye, Urbeciye ve Kerkukli bölgelerinde kontrolü sağladı. Kuzey bölgesinde Irak ordusunun 16. Alay’ının, kurtarılan bölgelerde temizliğe devam ettiği ifade edildi.

Batı cephesinde ise Irak Gönüllü Güçleri, kurtarılan bölgelerde arama ve mayın temizleme operasyonlarına devam ederken, 6 nolu yolun güvenliğini de sağlıyor.

Sputnik’in verdiği habere göre, Iraklı Korgeneral Şakir Cevdet, federal polislerin Musul’un 1846 kilometrekare olan güney kısmını tamamen IŞİD’in elinden aldığını, 94 köyde kontrolü sağladığını ve 935 teröristin de öldürüldüğünü açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.