Musul’da IŞİD elebaşları öldürüldü

  • 20 Şubat 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Musul’da IŞİD elebaşları öldürüldü

Irak Kürdistan bölgesindeki terörle mücadele teşkilatı, IŞİD’in sözde sağlık bakanının bir grup IŞİD elebaşıyla birlikte Musul’da etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Irak Sumeriye News haber  ajansının verdiği habere göre, Irak Kürt Bölge Yönetimi Terörle Mücadele Teşkilatı yaptığı açıklamada, bu güçlerin destek güçlerin yardımıyla IŞİD’in Musul’daki el-Forgan Tugayı Komuta Merkezi’ni ima etme operasyonu sırasında bazı IŞİD elebaşılarını etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

Açıklamada, Bu operasyonda, IŞİD’in Neyneva vilayetindeki elebaşılarından “Ebu Bekir eş-Şişani” ve IŞİD’in sözde Sağlık Bakanı “Salah Hasan Saklavi” ve örgütün sağlık ve tedavi işlerinden sorumlu elebaşı Ebu Hasan el-Humsi’nin öldürüldüğü ifade edildi.

Haberde ayrıca IŞİD’in finans işlerinden sorumlu elebaşı “Ebu Fatıma Tunesi”nin Musul’daki ortak operasyon sonucu etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Öte yandan Musul’un batısını işgalden kurtarma operasyonunda şimdiye kadar 100 IŞİD unsurunun öldürüldüğü ve bazı köylerin de kurtarıldığı bildirildi.

Musul’un batısındaki operasyon dün 3 koldan Başbakan Haydar İbadi’nin talimatı ile başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.