Musul’u kurtarma operasyonun ilki tamamlandı

  • 10 Aralık 2016
  • 1.080 kez görüntülendi.
Musul’u kurtarma operasyonun ilki tamamlandı

Irak Terörle Mücadele Operasyonu Komutanı, Neyneva bölgesini teröristlerden kurtarma operasyonunuun başarılı bir şekilde tamamlandığı ve ikinci operasyonunun Dicle nehrini kurtarma hedefiyle yapılacağını belirtti.

Tesnim haber ajansının El Alem’den naklen verdiği haberde, Irak Terörle Mücadele Operasyonu Komutanı, General Abdulgani El Esedi cuma günü Sumeriye News’a yaptığı açıklamada,El Tamim ve Birinci Kadisiye bölgesinin kontrolünün ele geçirilmesiyle, Neyneva operasyonunun birinci merhalesinin başarıyla son bulduğunu belirtti.

El Esedi konuşmasında, Sadece bir kaç bölgenin terör örgütlerinin işgalinde olduğunu, onları kurtarma operasyonlarının da cumartesi günü başlayacağını belirtti.

General El Esedi, ordu güçlerinin terör örgütlerine yönelik başarılarını memnuniyet verici olarak nitelerken, ordu güçlerinin operasyonlarının başarılı bir şekilde gerçekleştiği ve terör örgütü IŞID’ın yenilgiyi tamamen hissettiğini belirtti.

Bu arada, Irak Terörle Mücadele Örgütü cuma günü, Musul’un doğusundaki en büyük yerleşim alanı El Zuhur bölgesini tamamen kendi kontrollerine geçirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.