Musul’un kurtarılmasında yabancı güçlerin katılımına muhalefet

  • 08 Mart 2016
  • 1.091 kez görüntülendi.
Musul’un kurtarılmasında yabancı güçlerin katılımına muhalefet
Irak bedir hareketi Genel sekreteri, Irak’ın kuzeyinde bulunan Neyneva eyaletinin merkezi Musul’un kurtarılması operasyonuna her hangi bir yabancı gücün de iştirak etmesine şiddetle karşı çıktı.

El-Mayadin televizyonunun bugün geçtiği habere göre Irak bedir hareketi Genel sekreteri Hadi el-Ameri, Musul kentinin kurtarılması operasyonuna yabancı güçlerin iştirak etme haklarının bulunmadığını bildirdi.

Yabancı güçlerin hava kuvvetleri desteğinin ise ancak Bağdat yönetiminin izniyle olabileceğini ama Amerikan veya diğer her hangi bir ülkenin kara güçlerinin kesinlikle bu operasyonda yer almamaları gerektiğini belirten Irak bedir hareketi Genel sekreteri,, Irak ordusu ve halkının Musul’u işgalcilerden kurtaracak güçte olduklarını, el-Huveyce ve Felluce bölgelerinin de tamamen kurtarılmasının kendi programları dahilinde olduğunu söyledi.

Irak ordu ve halk direniş güçlerinin, 2014 tarihinden şimdiye kadar IŞİD terör örgütünün işgaline geçen Musul’u kurtarmak için operasyona hazır bekletildikleri bildirilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.