Müzakereler, Siyonizm Bloğunu Birbirine Düşürdü

  • 20 Temmuz 2015
  • 778 kez görüntülendi.
Müzakereler, Siyonizm Bloğunu Birbirine Düşürdü

ABD Dışişleri bakanı, siyonist İsrail rejimi başbakanı Benyamin netanyahu’nun “Ortak eylem planına karşı çıkmasının anlamsız olduğunu bildirdi.
Presstv’nin bildirdiğine göre John Kerry, Netanyahu’nun eleştirilerinin anlamsız olduğunu belirterek bundan daha iyi bir anlaşmanın olamayacağını savundu.
Öte yandan Kerry, CNN televizyonuna verdiği mülakatta, 14 Temmuz’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da P5+1 ülkeleri ile İran arasında varılan nükleer anlaşmaya ilişkin soruları yanıtladı.
Nükleer anlaşmayı gözden geçirmesi için önünde 60 gün bulunan ABD Kongresinin anlaşmayı öldürmemesi gerektiğine işaret eden Kerry, İran’ın nükleer programına barışçıl çözüm bulunmamasının silahlanan, daha tehlikeli Ortadoğu’yu da beraberinde getireceğini söyledi.
Kerry, “Asıl anlaşmanın sağlanmaması, bölgenin gerçek korkusu olmalıdır. Eğer Kongre anlaşmayı geçirmezse, anlaşmayı öldürürse, nükleer tesisler denetlenmeyecek, yaptırımlar olmayacak, müzakere de edemeyeceğiz. Eğer Kongre keyfi ve tek taraflı anlaşmayı reddederse başka bir müzakere olmayacak” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.