Myanmar hükümeti Londra’da protesto edildi

  • 11 Eylül 2017
  • 909 kez görüntülendi.
Myanmar hükümeti Londra’da protesto edildi

Myanmar ordusunun ve hükümetinin Arakanlı Müslümanlara (Rohingya) yönelik katliamları İngiltere‘nin başkenti Londra‘da protesto edildi.

İngiltere’de yaşayan Arakanlı Müslümanları temsil eden sivil toplum örgütleri, İngiltere Başbakanlık ofisinin bulunduğu Downing Street önünde Myanmar hükümetini protesto gösterisi düzenledi.

Kalabalık bir grubun katıldığı gösteride “Rohingya’daki soykırımı durdurun”, “Arakan ordusunu eğitmekten vazgeçin” şeklinde sloganlar atan göstericiler, “Birleşmiş Milletlerin Tahkikat Komisyonu kurmasını talep ediyoruz”, “Rohingya’daki katliamını durdurun”, “Rohingyaları devletsiz bırakmayın”, “İngiltere! İnkar etme, kına” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Gösteride yer alan Arakan Rohingya Ulusal Örgütü (ARNO) Başkanı Nurul İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere Başbakanlığı önünde düzenledikleri gösterinin amacının Myanmar hükümetine duydukları öfkeyi dile getirmek olduğunu söyledi.

“Myanmar hükümetinin halkımıza yaptıklarına öfkeliyiz ve İngiliz hükümetinin dikkatini buna çekmek istiyoruz.” ifadesini kullanan İslam, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, güçlü ülkeler ve İngiliz hükümeti şimdi müdahale etmeli. Arakan içinde güvenli bir bölgenin oluşturulması önem arz ediyor. İnsani müdahaleye ihtiyaç var.” diye konuştu.

“Ne Bangladeş‘te ne de başka bir yerde sığınmacı ve dilenci olarak yaşamak istiyoruz. Kendi toprağımızda yaşamak ve ölmek istiyoruz.” diyen İslam, Arakan‘dan kaçmaya mecbur bırakılan Müslümanların, kaçış yollarında bile güvende olmadıklarını vurguladı.

Arakan’da olup bitenlerle ilgili kesin bilgilere ulaşmanın da imkansız olduğunu belirten İslam, “Arakan dışarıdan erişime kapatılmış durumda. Ne medya, ne de insani yardım kuruluşları sokuluyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.