Myanmar hükümetinden ülkenin doğusundaki bir köye saldırı

  • 03 Kasım 2015
  • 816 kez görüntülendi.
Myanmar hükümetinden ülkenin doğusundaki bir köye saldırı

Myanmar’da hafta sonu ordu destekli hükümet güçleri ülkenin doğusunda bir köyü bombardımana tuttu, binlerce kişi hafta sonu evlerini terketmek zorunda kaldı.

Myanmar’ın doğusundaki Şan eyaletinde cuma günü bir köyün bombalamasının ardından binlerce kişi evlerini terketmek zorunda kaldı.

Yerel basın, hükümet güçlerinin etnik isyancı bir grubun karargahının bulunduğu Wan Hai köyünü bombalaması sonucu binlerce kişinin bölgeden kaçtığını duyurdu. Bölge temsilcilerinden İlerici Parti yetkilileri, hükümet güçlerinin, ateşkes anlaşmayı reddettikleri için köye saldırdığını söyledi.

Myanmar Times gazetesine konuşan, Wan Hai köyü sakinleri cuma günü ağır topçu ateşi altında kaldıklarını söyleyerek, köyün hafta sonu boşaltıldığını ifade ettiler. Tai Gençlik Ağı yardım kuruluşu, bölgedeki çatışmalar sebebiyle 6 bine yakın kişinin evlerini terkettiğini söyledi.

Myanmar Hükümeti ile etnik silahlı gruplar arasında, iki yıl süren müzakereler sonrasında 15 Ekim 2015 tarihinde sekiz grupla ateşkes imzalanmıştı. Kaçin Bağımsızlık Ordusu, Şan Devleti Ordusu ve Birleşik Wa Devleti Ordusu gibi en büyük etnik gruplar ise anlaşma şartlarının uygun olmadığı gerekçesiyle imza atmamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.