Myanmar’da iki müslüman işkence sonucu hayatını kaybetti

  • 09 Ocak 2017
  • 892 kez görüntülendi.
Myanmar’da iki müslüman işkence sonucu hayatını kaybetti

Myanmar askerlerinin Rahin eyaletinde köylere saldırısı sonucu Rohingya (Arakan) halkından iki sivil işkence sonucu yaşamlarını yitirdiler.

Presstv’nin verdiği habere göre Yerel kaynaklar Myanmar sınır güvenlik güçleri ve ordusu ülkenin kuzeyinde yer alan bir kaç köye saldırı düzenlediler.

Bu saldırıda Rohingya (Arakan) müslümanlarından 300’ü aşkın kişi tutuklanırken tutuklananlardan bir çoğu ağır işkencelere tabii tutuldular. Bu zulüm ortamında Rohingya (Arakan)lı müslüman kadınların da taciz edildiği ve işkenceye tabii tutulduğu bildirilmekte.

Myanmar askerlerinin saldırısı sonucu şimdiye kadar Rohingya (Arakan) müslümanlarından yüzlercesi hayatını kaybetmiş ve binlercesi de evlerinden barklarından edilmişlerdir.

Uluslararası insan hakları kuruluşları müslümanlara yönelik bu işkenceler kodnusunda sürekli uyarılarda bulunmakta ve bu zulümlere son verilmesini istemektedir.

Rohingya (Arakan) lı müslümanlar 2012 yılından beri kendi bölgelerinde sistematik bir şekilde zulme ve cinayete tabi tutulmakta ve bu bölgelere terk ederek başka ülkelere göç etmeye mecbur bırakılmaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.