Myanmar’da müslümanlara yönelik yeni saldırı dalgası

  • 12 Eylül 2017
  • 1.025 kez görüntülendi.
Myanmar’da müslümanlara yönelik yeni saldırı dalgası

Myanmar’da müslümanlara yönelik cinayetlerin doruğa çıktığı iki hafta öncesi cinayetlerin yeniden başladığı bildirildi.

Reuters’in haberine göre, Rahin eyaletinde Myanmar hükümet güçlerinin bir camiye saldırdığı ve caminin büyük bir bölümünü ateşe verdiği ve namaz kılanları dövdüğü ve yaraladığı belirtilmekte.

Habere göre, Myanmar ordusunun, müslümanları yaşadıkları bölgeden kaçırmak için onların evlerini barklarını, camileri ve diğer yerleri yeniden ateşe vermeye başlaması  sonucunda  yeni bir göç dalgasının başladığı anlaşılıyor.

İnsan hakları savunucu kuruluşlar ve gözlemciler Myanmar hükümeti ve budistlerin müslümanlara saldırmak ve onlara karşı  cinayetlerle, onları kendi evlerinden ve topraklarından kaçırdıklarını ve açık bir şekilde soykırım yapıldığını bildirmekteler.

Bu arada Uluslararası İnsan Hakları Örgütü, Myanmar devlet güçlerinin ve ordusunun, cinayetlerden canlarını kurtarmak için  Bangladeş’a kaçmak isteyen müslümanların öldürülmesi için Myanmar-Bangladeş sınırlarına  mayınlar döşediğini açkladı.

Alınan haberlere göre, 25 ağustos tarihinden bu yana Myanmar ordusu ve budistlerin saldırıları sonucu en az 6 bin müslüman ölürken 8 bin müslüman da yaralandı  ve 300 binden fazla müslüman da  Bangladeş’e sığındı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    iran ve türkiye bitirin bunlarin isini bizim hepimizin irzina geciyorlar

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.