Nablus Halkı Küçük Şehidini Uğurladı

  • 01 Temmuz 2018
  • 1.660 kez görüntülendi.
Nablus Halkı Küçük Şehidini Uğurladı

Dün yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinde işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan Filistinli çocuk Yasir Ebu’n-Neca bugün öğleden sonra Batı Yaka’nın güneyinde yer alan Nablus şehrinde kalabalık bir halk kitlesi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Ebu’n-Neca’nın cenaze törenine Filistinli grupların temsilcilerinin yanında binlerce kişi de katıldı.

Törende konuşan Hamas Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Yasir’in şehit edilmesinin işgalcinin Filistin halkına karşı cinayet işlediğinin kanıtı olduğunu söyledi.

El-Hayye konuşmasında, “Bugün Yasir halkımızın yakıtı oldu. Onun kanı işgale ve kuşatmanın kaldırılmasına karşı halkımızı bir kez daha birleştirdi” dedi.

Filistin halkının vatanı için şehit vermeye devam ettiğini belirten Hamas lideri El-Hayye, “Filistin davasının tasfiye edilmesi girişimlerine karşı tek bir saf halinde duruyoruz” ifadesini kullandı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında dün yapılan faaliyetlere katılan savunmasız halka ateş açan işgal güçleri iki kişiyi şehit etti, 400’den fazla kişiyi de yaraladı.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde şimdiye kadar 140’tan fazla kişi işgal askerlerinin kurşunlarıyla şehit olurken, 15 binden fazla kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.