Nablus kentinin güneyindeki Zatera kontrol noktasından geçmekte olan Filistinli bir genç İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı

  • 03 Ağustos 2015
  • 772 kez görüntülendi.
Nablus kentinin güneyindeki Zatera kontrol noktasından geçmekte olan Filistinli bir genç İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı

Bugün (3 Ağustos Pazartesi) öğle saatlerinde Nablus kentinin güneyindeki Zatera kontrol noktasından geçmekte olan Filistinli bir gencin işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

Kaynaklara göre, işgal güçleri Filistinli gencin kullandığı aracı durdurarak aramak istedi ve gence kimliğini kendilerine vermesini söyledi. Bunun üzerine Filistinli gencin araçtan çıkarak kaçmaya başladığı ve işgal askerlerinin ateş açarak genci yaraladıkları ifade edildi.

Görgü tanıkları Filistinli gencin ayağından yaralandığını, yarasının orta derecede olduğunu, ilk yardım ekiplerinin yaralı gence müdahale etmek istediğini fakat işgal askerlerinin izin vermediğini söyledi.

Olay sonrası işgal güçlerinin Batı Yaka’nın kuzeyiyle güneyini birbirinden ayıran kontrol noktasını kapatarak geçişlere izin vermediği bildirildi.

Bu arada, görgü tanıkları, Nablus-Ramallah hattında çalışan taksici Musa El-Umle’nin taksisinin Ramallah’ın kuzeyindeki “Aynu’l-Haramiyye” bölgesinde taşlı saldırıya uğradığını belirtti.

50 yaşındaki taksici El-Umle, Ramallah’tan Nablus’a giderken başka bir araçta bulunan Yahudi yerleşimcilerin taşlı saldırısına uğradığını ve otomobilinde maddi hasar meydana geldiğini, aracından inerek hasar tespiti yaptığı sırada Yahudi yerleşimcilerin hızla olay yerinden kaçtıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.