Nablus yakınlarında Filistinli genç kız Siyonist askerler tarafından şehid edildi

  • 22 Kasım 2015
  • 696 kez görüntülendi.
Nablus yakınlarında Filistinli genç kız Siyonist askerler tarafından şehid edildi

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşkeleri eski başkanının bu sabah (22 Kasım Pazar) Nablus’un güneyindeki Havara kontrol noktası yakınlarında otomobiliyle çarptığı Filistinli genç kızın olaydan birkaç dakika sonra işgal askerleri tarafından ateş açılarak şehit edildiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bir Yahudi yerleşimcinin ve işgal askerlerinin 16 yaşındaki Eşragat Taha Katnani isimli Filistinli genç kızı Havara kontrol noktası yakınlarında yargısız infaz ettiğini açıkladı.

Yerel kaynaklar, lise öğrencisi Katnani’nin Nablus’un doğusundaki Asker El-Cedid Mülteci Kampı sakinlerinden olduğunu söyledi.

İşgal medyası, Yahudi yerleşkeleri eski başkanının Filistinli genç kızın işgal askerlerine yönelik bıçaklı eylem girişiminde olduğunu gördüğünü, bunun üzerine aracını hızla genç kızın üzerine sürdüğünü ve Filistinli genç kıza çarptığını, daha sonra kontrol noktasında bulunan işgal askerlerinin yere düşen genç kıza ateş açtıklarını iddia etti.

Filistinli kaynaklar ise işgal medyasının iddialarının asılsız olduğunu belirterek, Filistinli genç kızın yargısız infaza uğradığına dikkat çekti.

İşgal medyası, şehit genç kızın cesedinin ambulansla işgal rejimindeki bir hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.