Nablus’ta Çıkan Çatışmalarda 3 Filistinli Genç Yaralandı…

  • 03 Ocak 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Nablus’ta Çıkan Çatışmalarda 3 Filistinli Genç Yaralandı…

Filistinli kaynakların belirttiğine göre bugün öğleden sonra Batı Yaka’nın kuzeyinde bulunan Nablus şehrine bağlı Akruba beldesinde Filistinli gençlere ateş açan işgal askerleri üç kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yerel kaynak, bugün (03 Ocak Cumartesi) beldede çıkan çatışmalarda Filistinlilere gerçek mermiyle plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldıran işgal güçlerinin üç kişinin yaralanmasına ve onlarcasının boğulma tehlikesi geçirmesine neden olduklarını ifade etti.

Akruba Belediye Başkanı Eymen Beni Fadl’ın verdiği bilgiye göre bugün Itamar yerleşkesinden gelen onlarca Siyonist yerleşimci tarım arazilerinde çalışan ve etrafta hayvanlarını otlatan Filistinlilere saldırıp 6’sını kaçırdı.

Kaçırılan çiftçilerle çobanları kurtarmak için olay yerine akın eden Filistinlileri durdurmak ve yerleşimci çeteleri korumak için bölgeye gelen işgal askerleri ise, çeteleri dağıtacaklarına Filistinlilere saldırdı. Saldırı sonucu üç kişi yaralanırken onlarca kişi de boğulma tehlikesi geçirdi.

Diğer taraftan Siyonist çetelerin elindeki çiftçilerden ikisi kaçmayı başarırken, dördü de işgal güçleri tarafından tutuklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.