Nablus’ta Dün Akşam Çıkan Çatışmalarda 6 Filistinli Yaralandı

  • 01 Aralık 2017
  • 1.024 kez görüntülendi.
Nablus’ta Dün Akşam Çıkan Çatışmalarda 6 Filistinli Yaralandı

Dün (30 Kasım Perşembe) akşam Batı Yaka’nın Nablus şehrine bağlı Kasra beldesine baskın yapıp birçok evin camlarıyla birkaç araç ve Filistin Kızılayı’na ait ambulansın camlarını kıran işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 6 Filistinli işgal askerlerinin ateşiyle yaralanırken, onlarca kişi de atılan gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.
Nablus’taki Kızılay’a bağlı İlk Yardım ve Acil Durum Müdürü Ahmed Cibril, işgal askerlerinin ateşiyle yaralanan gençlerin yanında atılan gazlardan etkilenen böbrek hastası bir gencin de hastaneye kaldırıldığını diğer yaralıların meydanda tedavi edildiklerini söyledi.
İşgal askerleriyle Yahudi yerleşimcilerin saldırıları üzerine imamlar cami hoparlörlerinden halka beldenin doğusunda saldırıya maruz kalan Filistinlileri korumak için bölgeye gitmelerini istedi.
Filistin tv muhabiri yerel kaynaklara dayanarak verdiği haberde kalabalık bir Yahudi yerleşimci grubunun işgal askerlerinin himayesinde dün beldeye baskın yapıp, evlere ve araçlara saldırdıklarını ifade etti.
Kaynaklar, yerleşimcilerin aynı gün içinde ikinci kez beldeye saldırdıklarını belirterek, daha önce yaptıkları saldırıda 48 yaşındaki Mahmud Avde’yi şehit ettiklerini kaydettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.