Nablus’ta Esir Bilal El-Kayed’e Destek Gösterisi Düzenlendi

  • 22 Haziran 2016
  • 831 kez görüntülendi.
Nablus’ta Esir Bilal El-Kayed’e Destek Gösterisi Düzenlendi

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyelerinden onlarcası dün gece Nablus kent merkezinde hareketin liderlerinden esir Bilal El-Kayed’e destek gösterisi düzenledi.

Nablus’un kuzeyindeki Kuzey Asira beldesi sakinlerinden olan esir Bilal El-Kayed, 14 yılı aşan mahkûmiyet süresini tamamladıktan sonra özgürlüğe kavuşmayı beklerken işgal yönetimi tarafından idari hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.

Filistin bayrakları ve FHKC sancakları ile esir El-Kayed ve diğer esirlerin resimlerini taşıyan FHKC üyeleri ve Filistinli grupların temsilcileri Şehitler Meydanı’nda toplandı.

FHKC adına konuşan Mahir Harb, Filistin sokağının ayakta olduğunu, esir Bilal El-Kayed’e verilen idari hapis cezasını reddettiğini ve ceza iptal edilinceye kadar da protestolarını sürdüreceğini ifade etti.

Esir El-Kayed’e idari hapis cezası verilirken bazı kişilerin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme peşinde koştuğunu belirten Harb, Filistin halkının haklarından taviz verilmesi karşısında sessiz kalmayacağını söyledi.

Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi temsilcisi Muhammed Duveykat da yaptığı konuşmada, işgal rejiminin esir Bilal El-Kayed’e idari hapis cezası vererek kendine yeni bir cephe açtığını bildirdi.

Gösteriye katılan esir El-Kayed’in annesi ise Ofer Askeri Mahkemesi’nin bugünkü duruşmasında oğlunun idari hapis cezasını kesinleştirmesinin ele alınacağını ve El-Kayed’in hakkındaki iddiaları reddedeceğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.