Nafiz Azzam: Ateşkes Anlaşmasına Filistin Yönetimi Engel Oldu

  • 20 Eylül 2018
  • 1.557 kez görüntülendi.
Nafiz Azzam: Ateşkes Anlaşmasına Filistin Yönetimi Engel Oldu

Filistin’de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyesi Nafiz Azzam, ateşkes görüşmelerinin kesilmediğini, Kahire’nin çözümsüz tüm Filistin dosyalarının çözüme kavuşturulmasında ısrarcı olduğunu söyledi.

Azzam, yerel El-İstiklal gazetesinde dün (19 Eylül Çarşamba) yayınlanan röportajında, Filistinli grupların ateşkese çok yaklaştıklarını fakat Filistin Yönetimi’nin engel çıkardığını ifade etti.

“Kurban Bayramı’ndan önce halkımızın sıkıntılarını bir ölçüde giderecek ateşkesin sağlanmasına çok yaklaşmıştık” diyen Azzam, anlaşmanın imzalanamamasından Filistin Yönetimi’nin sorumlu olduğunu belirtti.

Filistin Yönetimi’nin ateşkes anlaşmasının imzalanmasına engel olduğunu kaydeden Azzam, engellemeye gerekçe olarak ileri sürülen şeylerin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Filistin Yönetimi’nin Kahire’deki görüşmelere başkanlık etme ve uzlaşının ateşkesten önce sağlanması gibi şekil yönünden itirazları olduğunu bildiren Azzam, uzlaşı sağlanana kadar Filistin’de durumun mevcut haliyle kalmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Azzam, siyasi bedeli olmadığı sürece ateşkes fırsatının Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmak için değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.