Naim Kasım: Diyalog Sosyal ve Siyasi İstikrarın Bir Parçasıdır…

  • 26 Aralık 2014
  • 794 kez görüntülendi.
Naim Kasım: Diyalog Sosyal ve Siyasi İstikrarın Bir Parçasıdır…

Lübnan’da Suriye kriziyle ilgili olarak farklı politikalar izleyen Hizbullah ve Müstakbel Hareketi temsilcilerinin cumhurbaşkanlığı seçimleri için “diyalog görüşmeleri” yapmasının yankıları sürüyor.
Hizbullah görüşme ile ilgili bir açıklama yaptı. Hareketin iki numaralı ismi Naim Kasım, diyalogun sosyal ve siyasi istikrarın bir parçası olduğunu belirterek, ”Diyalog mezhep olaylarına ve provakasyonlarına son verir, tansiyonu düşürür ve hepimizi tehdit eden terörizmle savaşmak için yeterli temeli oluşturur” dedi.
Kasım, diyalogla bazı sorunların çözüm bulabileceğini fakat bazılarının çözümsüz olduğunu savunarak diyalog konseptinin bile çok olumlu olduğunu kaydetti.
Arabulucuk ve ilk toplantıya ev sahipliği yapan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri de ilk görüşmenin olumlu ve cesaret verici olduğunu kaydetti.
LÜBNAN BAŞBAKANI: DİYALOG UMUT VERİCİ
Lübnan Başbakanı Temmam Selam, Hizbullah ve Müstakbel Hareketi arasında başlayan diyalog görüşmelerinin, yedi aydır seçilemeyen cumhurbaşkanının seçileceği konusunda “umut verici” olduğunu söyledi.
Noel yortusu nedeniyle Maruni Patriği Beşara Rai’yi ziyaret eden Başbakan Selam, burada yaptığı açıklamada, Hizbullah ve Müstakbel Hareketi arasında 4 yıl aradan sonra ilk defa dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen diyalog toplantısıyla ilgili olarak, “Muhalif partilerin bir araya gelerek görüşmeye başlaması, Lübnan halkı için güven verici. Umarım bu diyalog, bütün partileri kapsayacak şekilde genişler” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.