Nakavi Hüseyni: İran, ABD’nin KOEP’ten çıkma ihtimaline karşı her türlü tedbirleri almıştır

  • 30 Nisan 2018
  • 1.017 kez görüntülendi.
Nakavi Hüseyni: İran, ABD’nin KOEP’ten çıkma ihtimaline karşı her türlü tedbirleri almıştır

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu sözcüsü Seyyid Hüseyin Nakavi Hüseyni, İran’ın Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkma ihtimaline karşı her türlü gerekli senaryoları tahmin ettiğini söyledi.

Meclis Haber Ajansına göre, Seyyid Hüseyin Nakavi Hüseyni, dün Tahran’da Güney Kore dışişleri bakanlığı Ortadoğu ve Afrika İşleri genel Müdürü Hun Cin Uk ile görüşmesinde, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun yayınladığı raporlarda İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını teyit etmesine temasla, ”Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmanın bir uluslararası anlaşma olduğunu ve İran’ın anlaşmaya bağlı kaldığı gibi diğerlerinden anlaşmaya bağlı kalmaları gibi haklı beklentisinin olduğunu’ söyledi.

Nakavi Hüseyni, bölgesel gelişmelere işaretle, terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye’de işlediği cinayetlerin dünya toplumu için bilinen bir gerçek olduğunu ve Amerika’nın ise IŞİD ile göstermelik mücadele ettiğini zira bu terör örgütünü oluşturanlar ve destekleyenlerin bizzat kendileri olduğunu’ söyledi.

Sözkonusu görüşmede Hun Cin Uk da, İran ve G.Kore’nin Ortadoğu’da barış ve sebatın sağlanmasında önemli rolüne işaret ederek, ”uluslararası siyasi gelişmeler, ikili ilişkilerin gelişmesini engellememeli’ dedi.

G.Kore’li yetkili, nükleer anlaşmaya da temasla, ”ülkesinin uluslararası toplumun bir parçası olduğunu ve Tahran’ın anlaşmaya göre hareket ettiğine inandığını’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.