NASA Astronotu: İran’ın Uzay Gücü Büyük Bir Teknolojidir

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.491 kez görüntülendi.
NASA Astronotu: İran’ın Uzay Gücü Büyük Bir Teknolojidir

NASA Astronotu: “İran’ın uzaya uydu taşıyıcı roket fırlatması, teknolojik büyük bir başarıdır.”

NASA’nın eski astronotlarından olan Chiao, İran İslam Cumhuriyetinin uzaya uydu taşıyıcı roket fırlatmasının çok büyük bir teknolojik başarı olduğunu vurguladı.

Chiao açıklamasının devamında; İran’ın 27 Temmuz tarihinde elde ettiği başarısını, gelişmiş teknolojiye sahip olma ibaresi ile açıkladı ve bu başarının askeri amaçta veya diğer sahalarda kullanılabileceğini söyledi.

NASA’nın eski astronotu Trand News ile yaptığı röportajın devamında şöyle açıklamada bulundu: “Roket ve füze gücü tüm ülkeler için büyük bir başarı sayılır. Uzaya uydu gönderme gücü ise bu teknolojiye sahip olan bir ülkenin gelişmiş roketlere sahip olduğunu ve bu roketleri askeri amaçta da kullanabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla bu başarı önemli bir gelişme sayılır.”

Trand News’un yazdığına göre; İran’ın roket fırlatması ardından ABD bu başarıyı kışkırtıcı bir eylem olarak nitelendirdi ve hemen Tahran’ın balistik füze programı ile alakalı 6 İranlı firmaya yaptırım kararı verdi.

Öte yandan İngiltere, Fransa, Almanya ve ABD 28 Temmuz tarihinde ortak bir bildiri ile İran’ı kınayarak, bu ülkenin gerçekleştirdiği deneme ile BM’nin 2231 kararını ihlal ettiği iddiasını öne sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.