Nasr Kruz Füzesi İran Ordusuna Teslim Edildi

  • 09 Şubat 2016
  • 777 kez görüntülendi.
Nasr Kruz Füzesi İran Ordusuna Teslim Edildi

İran Savunma Bakanlığı, havadan fırlatılan ‘Nasr’ kruz füzesinin ilk seri üretimini İran Ordusu Hava Kuvvetleri’ne teslim etti.

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan ve Ordu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Şahsefi’nin katılımıyla Savunma Bakanlığı Hava-Uzay Sanayi Kurumu tarafından seri üretimi yapılan havadan fırlatılan ‘Nasr’ kruz füzesinin ilk serisi Ordu Hava Kuvvetleri’ne verildi.

Füzelerin teslim töreninde açıklama yapan General Dehgan, İran İslam Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri Günü’nü tebrik ederek, “Savunma Bakanlığı Hava-Uzay Sanayi Kurumu bilim adamları ve uzmanları, cihat ruhuyla Silahlı Kuvvetlerin stratejik gereksinimlerini karşılıyor” dedi.

Inkılap Rehberi İmam Hamanei’nin buyruklarının uygulanması yönünde Silahlı Kuvvetlerin her açıdan güçlenmesi gerektiğini kaydeden General Dehgan, bu yolda kimsenin İran’ı önleyemeyeceğinin altını çizdi.

Havadan fırlatılan ‘Nasr’ kruz füzesinin ayrıntıları hakkında bilgi veren General Dehgan, bu füzenin belirlenen hedefleri yok etmekte çok büyük kabiliyetler taşıdığını ve her türlü savaş uçağına yerleştirilebilecek esneklikte olduğunu söyledi.

Savunma Bakanlığı Hava-Uzay Sanayi Kurumu yöneticileri ve uzmanlarına da teşekkür eden General Dehgan, İran Ordusu Hava Kuvvetleri’nin de bu projenin hayata geçmesindeki rolünü de takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.