Nasrallah: Beşar Esad, Kırmızı Çizgimizdir

  • 25 Aralık 2014
  • 1.341 kez görüntülendi.
Nasrallah: Beşar Esad, Kırmızı Çizgimizdir

Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreteri, Suriye Cumhurbakşanı’nın geçen yıllarda direnişin sembolü olduğunu belirterek, Esad’ın Hizbullah’ın kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.
Habere göre Lübnan’ın El-Ahbar gazetesi, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov başkanlığındaki Rus heyet görüşmesinin detaylarını açıkladı.

5 Aralık’ta düzenlenen bu görüşmede Bogdanov, Hizbullah’ın, Suriye ve Esad konusundaki görüşlerini öğrendi. Nasrallah bu konuda yaptığı açıklamada, “Suriye’yi korumak, Suriye’nin stratejik alternatifleri ve terör ile mücadele konusunda verdiğimiz destek kadar, Suriye Cumhurbaşkanlığı’na da destek vereceğiz. Cumhurbaşkanı olmadan hiçbir çözüm olamaz ve Esad, bizim kırmızı çizgimizdir. Esad her zaman bir lider olarak biliniyor ve son 4 yıl içerisinde, direnişin sembolü haline gelmiştir” dedi.

Nasrallah açıklamasının devamında “Esad, Suriye ülkesinin özeti gibidir ve sadece belirli bir din veya kesimin temsilcisi değildir. Esad, Suriye birliğinin sembolüdür. Suriye krizinin çözümü için gereken politik görüşmelerde hiçbir münakaşa kabul edilemez. 2003 yılında, Amerika’nın Irak’ı işgal ettiği dönemlerde, Washington yönetimi Esad’ı İsrail ve batı ile mücadele politikasını değiştermemesi durumunda, Suriye’nin de Irak gibi olacağı konusunda tehdit etmişti. Esad yönetimi bu deneyimden sonra, İran ile ilişkilere devam etmek, Arap ülkelerindeki direnişe destek vermek ve İsrail ile yaptığı savaşlarda Gazze’ye verdiği destekler ile, Suriye Cumhurbaşkanı konumunu korumanın yanısıra, bölgedeki tüm halk ve direniş güçlerin destekledikleri bir lider olmuştur” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.