Nasrullah: BM ABD karşısında zillete düşmüştür

  • 19 Mart 2017
  • 1.293 kez görüntülendi.
Nasrullah: BM ABD karşısında zillete düşmüştür

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hz.Fatıma’nin (S.A) veladetinin yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Amerika’nın BM’ye mali yardımları kesme tehdidiyle, bu kurumu teslim aldığını söyledi.

El’Menar  TV kanalına göre, Birleşmiş Milletler’in (BM) Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) yayınladığı bir raporda İsrail’i, Filistinlilere karşı ‘ırk ayrımcılığı’ (apartheid) uygulamakla suçlamıştı. Rapor, BM’nin ırkçı İsrail’e karşı bu yöndeki ilk suçlaması olarak kayıtlara geçmişti. Sözkonusu rapora temas eden Nasrullah, Amerika’nın sözkonusu raporu geri çekmesi için BM’ye baskı yaptığını ve BM’nin de bu durum karşısında aciz kaldığını ve geri çekmesinin esef verici bir durum olduğunu söyledi.

Nasrullah, BM genel sekreterinin Suudi rejiminin Yemen’deki cinayetlerle ilgili rapor konusunda mali yardımların kesileceğine dair tehdit ardından geri çekmesine de işaretle, ”BM tam bir zillet altındadır ve  zayıflığının doruğundadır. bu kurum artık görevini yapamaz hale gelmiştir.” dedi.

Nasrullah Suriye buhranına temasla, Suriye’de savaşın tamamen Arap sermayesi olduğunu  belirterek, bu paraların gerçekte Kudüs’de halkın desteğinde Kudüs’ün geleceği ve Gazze’nin yeniden yapımı ve onarımı için harcanabileceğini ama böyle olmadığını söyledi.

Hizbullah genel sekreteri, Suriye aleyhinde olan bölgesel ve uluslararası  güçlerin hedeflerinin gerçekleşmediğini belirterek, Suriye ve direniş aleyhinde milyarlarca dolar harcandığını  ama yenilgiye uğratıldığını bildirdi.

Amerika ve müttefiklerinin tekfirci teröristleri Suriye’ye getirdiklerini belirten Nasrullah,  onların bunu direnişi ortadan kaldırmak için yaptıklarını açık bir şekilde itiraf ettiklerini söyledi. IŞİD ve En’Nusra gibi terör örgütlerinin Amerika’nın  projelerini bölgede uyguladıklarını belirten Nasrullah,  Suriye ve Irak’ta bu örgütlerin intihar eylemleri düzenlemelerinin gerçekte bu örgütlerin yenilgilerinin açık göstergesi olduğunu söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.