Nasrullah: Bütün bölge gaz ve petrol savaşına çekildi

  • 17 Şubat 2018
  • 1.311 kez görüntülendi.
Nasrullah: Bütün bölge gaz ve petrol savaşına çekildi

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’ın siyonist İsrail rejimi ile sınır ihtilafları ve bölgede sular ile gaz ve petrol kaynakları üzerinde yaşanan çekişmeye temasla, bütün bölgenin halihazırda petrol ve gaz savaşına çekildiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın son durağı Türkiye olan Ortadoğu turunu tamamlamasının ardından Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah bir konuşma yaptı.
Washington’ın Suriyeli Kürtleri meşru Suriye hükümetina karşı savaşta maşa olarak kullandığını dile getiren Nasrallah, ABD yönetiminin en uygun zamanda Kürt müttefiklerini yarı yolda bırakacağını söyledi.

Lübnan’ın kendi karasularında petrol-gaz arama girişimlerini ırkçı İsrail’in hak iddiasıyla engelleme girişimleri karşısında ‘bunun tüm Lübnan’ın mücadelesi olduğunu’ belirten Hizbullah lideri, Lübnan hükümeti yetkililerini bu konuda İsrail’e karşı sağlam ve güçlü pozisyon almaya çağırdı.

Tillerson’la görüşen Lübnan Meclis Başkanı Nebir Berri’nin İsrail-Lübnan sınır anlaşmazlığını çözmeye yönelik Amerikan girişimiyle hemfikir olmadıklarını açıklaması sonrası Nasrullah da ”Güçlüyüz ve bu doğrultuda müzakere etmeliyiz” dedi.

Washington’ın eğer Hizbullah’ın ırkçı İsrail’den uzak durmasını istiyorsa Beyrut’un taleplerine kulak vermesi çağrısı yapan Nasrullah ”Petrol ve gaz mücadelesinde Lübnanlıların elindeki tek kart direniştir” diye konuştu.

Hafta sonundaki İsrail-İran-Suriye düellosu için ”İsrail uçağının düşürülmesi kararının İran’la, Rusya’yla bir ilgisi yok. Bu karar sadece Suriye’nin ve bizzat Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kararıydı. Bu kadar net” diyen Nasrullah ”İsrail uçağı, Suriye ordusundaki kahraman askerler ve subaylar tarafından düşürüldü. Bu büyük bir askeri başarı” vurgusu yaptı.

Nasrullah, Kudüs’ün Filistin ve İslam topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek Amerika ve ırkçı İsrail’in Kudüs’le ilgili şom oyunlarının asla gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Nasrullah ayrıca İran İslam Cumhuriyetine de, Lübnan, Filistin, Suriye, Irak, Yemen ve dünyanın diğer yerlerinde direniş ve mustazaflara verdiği destek ve yardımdan dolayı  teşekkür ederek, İran halkının 39 yıldır şanlı bir yolda  hareket ettiğini ve bütün dünya özgürlükçüleri için ilham kaynağı olduğunu belirterek, İran’ın Lübnan’ın müttefiki olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.