Nasrullah: İran İslam inkılabı dünya emperyalizmi karşısında güçlü bir şekilde durmuştur

  • 05 Şubat 2019
  • 1.499 kez görüntülendi.
Nasrullah: İran İslam inkılabı dünya emperyalizmi karşısında güçlü bir şekilde durmuştur

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “İmam Humeyni’nin liderliğindeki İran İslam Devrimi, tarihin yönünü değiştirdi” dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, dün akşam saatlerinde gündemdeki gelişmelere ilişkin bir konuşma yaptı. Siyonist İsrail rejimi başbakanı Netanyahu’nun son açıklamalarına dikkati çeken Hizbullah lideri, “Siyonist düşman ve özellikle de Binyamin Netanyahu yalan ve gerçek dışı iddialarda bulunarak, mevcut Lübnan hükümetini Hizbullah’ın hükümeti gibi göstermeye çalışıyor. Bazıları da Lübnan’da bu mesnetsiz sözlerin yönünde hareket ediyor. Fakat gerçek şu ki bu iddia tamamen yalandır” dedi.

Nasrullah, ”Netanyahu’nun Lübnan hükümetinin Hizbullah tarafından yönetildiğini iddia etmesinin amacı Amerika, Avrupa ve bölge ülkelerini Lübnan hükümetine karşı kışkırtmaktır. Mevcut Lübnan yönetimi tüm halkımıza aittir. Herkes bu hükümette kendi görevini yerine getirmelidir.” dedi.

İran İslam İnkılabının 40. zafer yıldönümüne değinen Nasrullah, “İmam Humeyni’nin liderliğindeki İran İslam Devrimi tarihin yönünü değiştirdi. Bu devrimin Filistin, Direniş ve bölgenin kaderiyle doğrudan bağlantısı var” ifadesini kullandı.

Nasrullah,  “İran İslam Devrimi’nin 40 yaşına gelmesi, ABD ve müttefiklerinin kurduğu tüm komploların yenilgiye uğradığını gösteriyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.