Nasrullah: İran ve Ayetullah Sistani’nin Musul’un kurtuluşunda önemli rolleri var

  • 12 Temmuz 2017
  • 1.185 kez görüntülendi.
Nasrullah: İran ve Ayetullah Sistani’nin Musul’un kurtuluşunda önemli rolleri var

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Musul’un terör örgütü IŞİD’den kurtarılmasını ”Büyük Zafer” olarak nitelerken, ‘İran’ın ve Ayetullah Sistani’nin bu zaferde kuşkusuz büyük rolleri vardır” dedi.

Nasrullah, Musul’un terör örgütünün sultasından kurtarılması münasebetiyle yaptığı açıklamada, Irak’ın taklid merci Ayetullah Sistani’nin terör örgütüne karşı savaşmasının şer’an farz olduğunu bildiren fetvasının Irak’ta zaferlerin başlamasında büyük etkisinin olduğunu belirterek, İran İslam inkılabı rehberi İmam Hamanei başta olmak üzere İran İslam Cumhuriyetinin  IŞİD terör örgütü aleyhindeki kesin ve kararlı tutumunun da terör örgütünün yenilgiye uğratılmasında çok önemli  etkisinin olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, bütün ülkelerin Irak’ın tecrübesinden ders çıkarmaları gerektiğini  zira Irak halkının geleceklerini kendilerinin belirlediğini  belirterek, ‘Amerikalılar Irak’ta terör örgütü  IŞİD ile mücadelede yalnızca seyirce kaldılar’ dedi.

Nasrullah, Amerika’nın her zaman terör örgütü IŞİD’in ortadan kaldırılmasının 10 ila 30 yılı bulacağı gibi bir algıyı dayatmaya çalıştığını  belirterek, ”Amerika, IŞİD’i,  kendi ve siyonist İsrail’in bölgedeki  çıkarları için kullanma peşinde olmuştur’ dedi.

Nasrullah, Amerikan başkanı Trump’ın itirafına göre, IŞİD’in Amerika’nın bir ürünü olduğunu belirterek,  ”şimdi bazı Arap medyası Irak’ın Musul’daki başarısını Amerika’nın zaferi gibi göstermeye çalışıyor bu büyük bir kandırmacadır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.