Nasrullah: Irkçı İsrail Suriye’de yenilgiye uğramıştır

  • 27 Ocak 2019
  • 1.795 kez görüntülendi.
Nasrullah: Irkçı İsrail Suriye’de yenilgiye uğramıştır

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, direniş’in İsrail’e karşı tüm seçeneklerinin masada olduğunu belirterek, olası bir savaşta İsrail’in pişman olacağını ifade etti.

Terör rejimi İsrail’in Suriye’de yenilgiye uğradığını ve Suriye’nin şu anda çok iyi şartlarda olduğunu belirten Nasrullah, İsrail’in Suriye’deki bütün arzularını elden verdiğini söyledi.

Seyyid Hasan Nasrullah, kendisinin sağlık durumuna ilişkin ileri sürülen iddiaları reddederek, “Sağlık durumumun iyi olmadığı yönündeki sözlerin hepsi yalandır. Ben, hastalığa yakalanmadım ve hiçbir sorunum yoktur” dedi.

Irkçı İsrail’in tünelleri açığa çıkarma operasyonuna işaret eden Seyyid Hasan Nasrullah, “Biz, Hizbullah’ın tünel kazıp kazmadığını açıklamak zorunda değiliz. İsrail, Hizbullah’ın tünel kazdığını iddia ediyor, ancak bu iddiayı ispatlayabilecek bir kanıtı yok. Yeni kazılmış yoksa eskiden mi varmış? 2006 savaşından önce mi, sonra mı kazılmış? Onlar, bunları farketmiş değildir. Bu konu, İsrail istihbarat birimlerinin yenilgisi anlamına geliyor” değerlendirmesini yaptı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “İsrail’in tünelleri açığa çıkarmak için düzenlediği Kuzey Kalkanı Operasyonu, (İsrailli) yerleşimcileri korkuttu. Çünkü onlar bu operasyondan önce hiçbir tünelin bulunmadığını ve sadece füzelerden endişelendiklerini söylüyorlardı. Netanyahu, tüneller meselesini medyaya sızdırmakla yerleşimcilerin daha da çok korkmasına neden oldu. Aslında Netanyahu, Kuzey Kalkanı Operasyonu’yla psikolojik savaşta bize hizmet etti. Çünkü yerleşimler bundan sonra eskisinden daha çok korkacak” ifadelerini kullandı.

Nasrullah, İsraillilerin tehdit içerikli sözlerine dikkati çekerek, “Eğer saldırırlarsa pişman olacaklar. Evet, pişman olacaklar. Bugün Netahyahu ve diğer İsrailli makamlara ‘Böyle bir yanlış yapmayın’ diye sesleniyorum. Bizim seçeneklerimiz masada. Bugüne kadar siz, seçeneklerinizin masada olduğunu söylüyordunuz. Ama bugün direniş, “Tüm seçeneklerimiz masada” diyecek konumdadır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.