Nasrullah: Zarif, tağutlar karşısında hakkın sözcüsüdür

  • 16 Ağustos 2019
  • 1.024 kez görüntülendi.
Nasrullah: Zarif, tağutlar karşısında hakkın sözcüsüdür

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, yayınladığı bir mesajla İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in ABD tarafından yaptırım listesine alınmasını kınadı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, dün yayınladığı mesajla İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in ABD tarafından yaptırım listesine alınmasını kınadı.

Nasrullah, mesajında “Amerika sizi yaptırım listesine aldığı zaman ben ve Hizbullah’taki kardeşlerimiz bir mesajla sizin yanınızda olmamızı ve dayanışmamızı ilan etmeye karar verdik. Ama ben bu mesajı bugüne kadar yani 33 günlük Lübnan savaşının yıldönümüne dek ertelemeyi tercih ettim. Çünkü bu savaştaki zaferi İran İslam Cumhuriyeti’nin desteği sayesinde kazandık” ifadelerini kullandı.

Zarif’in uluslararası alanda her zaman gerçekleri söylediği için yaptırım listesine alınmasını belirten Seyyid Hasan Nasrullah, ABD’nin bu kararını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Nasrullah, İran dışişleri bakanı Zarif’in dünyada zalimler ve tagutlar karşısında hakkın sözcüsü olduğunu bildirdi.

Nasrullah, ayrıca Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Bolton’un İran aleyhindeki tehditlerine de temasla, ‘İran’ı tehdit eden Bolton, hayatı boyunca hiç bir başarı elde etmiş değildir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.