NATO’nun baskısına rağmen NATO ülkeleri savunma harcamalarını azaltmak istiyor

  • 15 Ağustos 2015
  • 727 kez görüntülendi.
NATO’nun baskısına rağmen NATO ülkeleri savunma harcamalarını azaltmak istiyor

NATO’nun tüm uyarılarına rağmen Belçika, Bulgaristan, İngiltere, Almanya, İtalya, Macaristan ve Kanada’nın savunma harcamalarını daha da azaltmak istediği ortaya çıktı.

RIA Novosti’ye konuşan Brüksel’den diplomatik bir kaynak, “Bu yedi ülke, savunma harcamalarını daha da azaltmayı planlıyor” dedi.

NATO, üyelerinden savunma harcamalarını, gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2 oranında tutmasını talep ediyor. Kaynağın verdiği bilgiye göre Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Polonya ve Romanya, orduların finansmanına ayrılan kamu kaynaklarının hacmini artırma sözü verdi. Fransa ise savunma alanı için NATO’nun talep ettiğinden daha fazla para harcıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyelerinin 2015’teki toplam savunma harcamalarının yüzde 1,5 oranında düşeceğinden duyduğu tedirginliği dile getirmişti. Stoltenberg, İngiltere, Yunanistan, Polonya, ABD ve Estonya’nın bütçe talebini bu yıl yerine getirmesini bekliyor.

Batılı uzmanların son değerlendirmelerine göre, NATO ülkelerinin toplam askeri bütçesi 1 trilyon dolardan fazla. Bunun 735 milyarı ABD’ye ait.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.