Necef cuma imamı: Trump’ın İran aleyhindeki kararları değersizdir

  • 27 Nisan 2019
  • 1.273 kez görüntülendi.
Necef cuma imamı: Trump’ın İran aleyhindeki kararları değersizdir

Kobançi,  dün cuma namazı hutbelerinde, Iraklıların Amerika’nın İranlılar aleyhindeki  tek yanlı kararlarını kınadığını ve Irak’ın ABD’nin bu konudaki kararlarının takipçisi olmayacağını söyledi.

Necef cuma namazı imamı, ABD’nin bu kararlarını küstahça nitelerken, ”İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki bu kararlar ahmakça ve sonuçsuz” dedi.

El-Kobançi, yaptırıma dayalı siyasetlerin yenilgiye mahkum olduğunu belirterek, ”Irak, İran İslam Cumhuriyeti ile yakın ilişkiye sahiptir ve Amerika’nın İran aleyhindeki kararlarını dikkate almaz” dedi.

Necef cuma namazı imamı, İran’ın terör örgütü IŞİD ve diğer örgütlerin yok edilmesinde Irak’a verdiği askeri danışmanlık hizmetine de atıfta bulunarak, bu vesileyle ‘İran’a Teşekkür’ adı altında düzenlenen kongrede İranlı ve Lübnanlı şehitlerin yadedildiğini belirterek, ”bu kongrenin düzenlenmesinin manası, Irak’ın dostlarını terketmeyeceği yönünde büyük bir mesajdır” dedi.

Kobançi, Suudi Arabistan’ın son zamanlarda 37 Suudi vatandaşını terörle mücadele bahanesiyle yalan suçlara isnat ederek idam etmesini de kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.