Necefi: UAEK ile yol haritası sona erdi

  • 05 Aralık 2015
  • 797 kez görüntülendi.
Necefi: UAEK ile yol haritası sona erdi

İran’ın UAEK temsilcisi Rıza Necefi, UAEK açısından İran ile mevcut yol haritasının sona erdiğini ve yeni eylemler ve ikinci bir yol haritasına da gerek kalmadığını bildirdi.

UAEK Başkanı Yukiya Amano’nun İran’in geçmiş ve şimdiki nükleer faaliyetleriyle ilgili raporunu verdiğini ifade eden İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu temcsilcisi Necefi, İran nükleer programıyla ilgili UAEK açısından yeni eylemler ve ikinci bir yol haritasına gerek duyulmadığını söyledi.

Necefi ayrıca, Amano raporunun değerlendirmesinde raporun büyük bölümünün konunun tekrarından ibaret olduğunu ve sadece kısa bir bölümünün değerlendirmeyi kapsadığını belirtti.

Necefi, “Rapor Amano’nun da belirttiği gibi ne siyah ne de beyaz anlamına gelmekte, raporun en önemli hususu İran’ın nükleer faaliyetlerinde sapma tespit edilmemiş olması” dedi.

İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmada tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten Necefi, raporu göz önünde bulunduran UAEK Yönetim Kurulu’nun dosyayı kapatması gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.