Necef’ten Kerbela’ya milyonluk “ERBAİN” yürüyüşü başladı

  • 08 Aralık 2014
  • 4.647 kez görüntülendi.
Necef’ten Kerbela’ya milyonluk “ERBAİN” yürüyüşü başladı

Irak dışından bu ülkeye akın edenlerin yanısıra, Basra, Nasıriye, Necef ve Bağdat’tan yola çıkan binlerce insan, ellerindeki siyah, yeşil ve kırmızı bayraklarla kilometrelerce yolu kat ederek Erbain olarak adlandırılan Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilmesinin 40’ıncı gününü anma etkinlikleri öncesi şehre akın ediyor.

BAŞKENTTE ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumartesi günü düzenlenecek Erbain etkinlikleri, Başkent Bağdat’ta güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkartılmasına neden oldu. Kerbela yolcularını olası terör saldırılarından korumak için kentte günler öncesinden üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Bağdat’ın güney ve güneybatısındaki ana yolların büyük bölümü trafiğe kapatıldı. İçişleri ve Savunma Bakanlığı’na bağlı çok sayıda güvenlik gücünün başkentin ana sokak ve caddelerinde devriyeler gezdiği ve keskin nişancıların yüksek binaların çatılarına yerleştirildiği dikkati çekiyor.

Kerbela’ya yürüyenler için yollarda çok sayıda yemek ve içecek dağıtımı yapan çadırlar kuruldu. Devletin desteğiyle ve bir bölümü de gönüllü ve hayırsever insanlarca kurulan çadırlarda yolculara çeşitli gıda malzemeleri dağıtılıyor. Sağlık Bakanlığı ekipleri de ziyaretçilerin yaşayacağı olası sağlık sıkıntıları ve baygınlıklara karşı çeşitli ambulans ve yardım ekipleriyle önlemler alıyor.

Bağdat Operasyonlar Birliği Gücü açıklamasında, güvenlik önlemlerine değinilerek, meydana gelecek olası bir terör saldırısını önlemek için söz konusu önlemlerin Cumartesi gününe kadar elden bırakılmayacağı ifade edildi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan ise, günler öncesinden Bağdat-Kerbela karayolu boyunca üst düzey güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi.

Irak’ta binlerce Şii, Kerbela olayının 40’ıncı günü anma törenlerine katılmak için Kerbela’ya yürüyor. Ziyaretçilerin yürüdüğü karayolu boyunca güvenlik önlemleri alınıyor ve çeşitli gıda malzemesi dağıtan çadırlarla doluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.